Praaiberichten

Praaiberichten is het verenigingsnieuws van de Vereniging Vrienden Muzee Scheveningen.
Het verschijnt in principe na iedere gebeurtenis en bevat een grote variatie aan artikelen van onze aktiviteiten. Leden en niet-leden kunnen de praaiberichten inzien.

Indien u ons een berichtje wilt sturen via” mail ons” zijn wij te bereiken.

Logboek 2017

Zo, we beginnen weer met een fris nieuw jaar. Kom maar op !

Show 1 (273): ZATERDAG 7 januari 2017
Fonds 1818-1 Waar: Maison Gaspard de Coligny, Theo Mann Bouwmeesterlaan 1, DH
Omkleden graag voor de receptie !!
Aanvang: 14.30 uur
15 Aangemeld: Joop, Els, Inie, Ankie, Piet & Rietje, Marri, Karel, Rinie, Japke, Cobie & WimH, Anneke, Riet & WimB
Tevens om 11.00 uur de NIEUWJAARSRECEPTIE in Muzee
******Nou, dat begon lekker. Allemaal keurig op tijd, voor of na de receptie aangekleed en klaar om te vertrekken. Iedereen bij elkaar in de halve Vleet en naar buiten. We waren met 13 Vrienden in 3 auto’s, maar bij Wim konden er 5 in, dus dat ging prima. Stond ik bij de auto ……… hoe kan dat nou, wij zijn maar met 3 ???? Iedereen was er toch ? Ja , nou rijden dan maar. Wat bleek ? Karel was nog even naar de binnenplaats gegaan en stond daar gezellig te kletsen. Vlug daarna naar buiten en hé, waar is iedereen nou ? Even bellen dan maar. Gelukkig waren we dichtbij en heeft Piet hem opgehaald.
Uiteindelijk waren we allemaal op tijd en verliep de show gesmeerd. Na afloop terug naar Muzee om wat te evalueren onder het genot van een glaasje en een lekkere vette hap (hadden we wel verdiend, toch ?)
***********************************************************************

Show 2 (274): WOENSDAG 15 februari 2017
Fonds 1818 – 2 Waar: CoornHertcentrum, Erasmusplein 87, DH
Aanvang: 19.30 uur
17 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Cobie & Wim, Inie, Ankie, Karel, Barbara & Mink, WimB, Japke, Lindsay, Plonie, Anneke, Rinie
******
De hele show liep weer gesmeerd, Alleen jammer dat er een mopperend dametje rechts van mij zat. Overal negatief commentaar op, waar menigeen zich aan ergerde. Na de pauze heeft Piet als klinker haar getrakteerd op een paar ferme knallen ! Nou, toen was het commentaar helemaal niet meer niet van de lucht ! Het brak uiteindelijk wel de spanning en klaarde de lucht. En zo werd het toch nog gezellig !
Na afloop zorgden Anneke en Plonie voor de nodige lekkere happen van de frituur. Zij waren pas jarig geweest, dus ……………. Hiep, hiep, hoera !

ZATERDAG 25 februari 2017
FEEST !!! Vandaag viert Inie haar 80ste verjaardag
in het Geuzenhonk van 14.00 uur tot 18.00 uur, Kranenburgweg 92
En zij heeft haar Vrienden uitgenodigd (wij dus)
Daar gingen wij samen wel wat leuks van maken natuurlijk !!!!!
Met ons feestlied en het A-B-C.
ZATERDAG 4 maart 2017
Om 13.00 uur een Feestelijke lunch met Hes Hulleman
Waar: bij Oma Toos aan de Dr. Lelykade 3R
23 Aangemeld: , Hes, Henk & Joop, Piet & Rietje, Cobie & Wim, Marri, Riet & Wim, Els, Karel & Ina, Nel, Barbara, Ankie, Plonie, Anneke, Len, Tini, Marja & Nico, AnB.
******Het werd tijd dat Hes eens in het zonnetje gezet werd. Samen heerlijk gegeten en gedronken. Hes getrakteerd op deze lunch samen met een paar Scheveningse manchetknopen en Scheveningse postzegels.
Tevens werd Hes benoemd tot erelid van de Vrienden, o zo !!!
____________________________________________________________

Show 3 (275): WOENSDAG 5 april 2017
Fonds 1818 – 3 Waar: Het Gulden Huis, Steenhouwersgaarde 1, DH
Aanvang: 19.30 uur
18 Aangemeld: Joop, Els, Ankie, Piet & Rietje, Karel, Cobie, Anneke, Nel, Barbara & Mink, WimB, Japke, Lindsay, Marja & Nico, Rinie.
******In het Guldenhuis (waar ik trouwens via de toeristische route naar toe reed), wachtte mij een verrassing: geen microfoon, dus brullen maar ! Ach met 42 jaar ervaring was dit geen probleem natuurlijk.
Leuk, ik stond midden tussen de mensen en zo showden we ook, wat een close contact gaf. Kortom hartstikke leuk deze show.
Nog even vermelden dat ik in de verhuischaos m’n vriendenspullen in de opslag had gegooid. Handig hè !
Maar goed ik was weer niet te stuiten, want het ging lekker zo.
Na afloop even gezellig bijkletsen onder het genot van een glaasje.
____________________________________________________________

Presentatie 4 (276): ZATERDAG 8 april 2017
Wat: Onthulling Muurgedicht van Immetje
Waar: Wassenaarsestraat, Schev.
Aanvang:13.00 uur
18 Aangemeld: Joop, Marri, Piet & Rietje, Els, Nel, Karel, Mink & Barbara, Tini, Lindsay (tevens presentatrice), Anneke, Plonie, Inie, Cobie, Japke, Riet & Wim.
****** Het was me het feestje wel. We waren er op tijd, zodat we onze verse burgermoeder konden onthalen op de hoek van de straat.
Weldra verscheen Immetje ook met haar Ger. Haar bontje bleek flink te ruien, zodat we, na een heftige omhelzing, onder de haren zaten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een gezellige boel met een stukje toneel, een versje en een toespraak van Pauline Krikke, onze burgermoeder dus. En …. en… dat alles gepresenteerd door onze Lindsay ! Er was heerlijke koffie, limonade en haring (nou ja, die was al op toen ik een harinkje wilde) en er was volop zon !
____________________________________________________________

Presentatie 5 (277): ZATERDAG 29 april 2017
Wat: Als stempelaars op de stempelpost van The Hague City Walk
Waar: Strandtent Boonoonoonoos
Aanwezig: 9.30 uur
Einde: 14.30 uur
4 Aangemeld: Joop, Cobie, Els, Henk & Maatje
****** We hadden schitterend weer, heerlijk. Henk en Cobie (in de zon) lekker gekleurd en Els en ik (zon op de rug/nek) lekker gekleurd nekje. Maar een heerlijke dag. Maatje gezellig mee.
Allemaal gezellige mensen. Na afloop nog even een lekker glaasje .
____________________________________________________________

Show 6 (278): ZATERDAG 13 mei 2017
Fonds 1818 – 4 Waar: Huize Eykenburg, Kruisbessenstraat 12, DH
Vertrek: 13.00 uur
Aanvang: 14.00 uur
12 Aangemeld: Joop, Inie, Ankie, Els, Mink, Marri, Tini, Nel, Anneke, Plonie, Bep en Henk !
****** Deze keer nu eens naar een aardig huis. Niet naargeestig, alleen erg warm. Binnen 5 minuten stond het water weer op me regge.
Alleen de binnenkomst liep wat vreemd. Er hing een telefoon om je te melden en zo werden we naar de kleedruimte geleid. Maar verder liep het gesmeerd.
Dit huis is vroeger een klooster geweest en dat is hier en daar nog te zien aan de gangen en zeker aan de prachtige kapel. Er werd weer goed voor ons gezorgd.
Na afloop nog een gezellige nazit in Muzee !
Achteraf bleek ik daar een Scheveningse manchetknoop verloren te zijn …..

Presentatie 7 (279): ZATERDAG 27 mei 2017
Wat: Klederdrachtfestival
Waar: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Vertrek: 9.15 uur
Aanvang optocht: 12.30 uur
Groepsfoto: 13.00 uur
Optredens om 14.00 uur in de Muziektent
15.30 uur in de Kapel
14 Aangemeld: Joop, Els, Japke, Cobie (& Wim), Barbara & Mink, Rinie, Inie, Bep, Nel, Anneke, Piet & Rietje.
****** Lekker vroeg uit de veren en dus ook vroeg op pad met Cobie, Rinie en Els in de koets. Lekker rustig op de weg en we kwamen helemaal uit op de weg waar we moesten zijn, alleen aan de verkeerde kant. Dan de auto maar op het terrein van de jachthaven. Nog heerlijk rustig en nu al warm in het Zuiderzeemuseum. Na een bakje volgde de optocht, de groepsfoto en de eerste presentatie in de muziektent. Liep allemaal gesmeerd. Lekker geluncht in het restaurant en na de 2e presentatie in het bloedverziekendhete kapelletje gingen we lekker varen op een museumschuitje. Dat was lekker …………………
En daarna lekker naar huis (gassuhhhhhh) met een glaasje toe in het museum.
We hadden weer een heerlijke dag !
____________________________________________________________

Presentatie 8 (280): ZATERDAG 10 juni 2017
Wat: Amateurkunstmarkt in de Keizerstraat en Oude Kerk, Schev.
Waar: Oude Kerk
Aanvang:12.45 uur
17 Aangemeld: Joop, Karel, Marri, Inie, Lindsay, Marja, Nico, Els, Japke, Plonie, Piet & Rietje, Anneke, Bep, Cobie, Rinie, Barbara, Ankie
****** We gingen er weer voor deze dag. Eerst naar Muzee om aan te kleden en toen naar de Keizerstraat voor de presentatie. Uiteindelijk viel er niks te doen bij de opening, jammer, maar de presentatie in de kerk was weer leuk . Veel belangstelling.
Na afloop naar Muzee om ons op te maken voor de receptie van Henk Grootveld, de vertrekkende voorzitter van de stichting.
O moeder wat is het heet !!!!
We zongen hem toe met ons feestlied, uiteraard met aangepaste tekst en later hebben we het weer ontzettend gezellig gehad op de receptie.
Het was weer een warme, gezellige en vermoeiende dag, maar een dag die we niet hadden willen missen.

Presentatie 9 (281): ZATERDAG 17 juni 2017
Wat: Vlaggetjesdag
Aanvang: 12.30 uur Jumboplein
en 13.30 uur Hoofdpodium
15 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Inie, Ankie, Marri, Japke, Cobie, Nel, Plonie, Lindsay, Nico & Coby de Jong en ………Nick
****** Eerst even naar Muzee om te helpen met aankleden en toen lekker op pad door de Badhuisstraat op naar de haven.
Allemaal op tijd bij het Raboplein/Jumboplein voor de eerste presentatie. Lekker veel publiek, lekker sfeertje en schitterend weer. Gezellig praatje en iedereen weet weer hoe de Scheveningse Dracht eruit ziet !
Toen op naar het grote podium, waar we een polsbandje kregen voor een gratis drankje of iets bij Piet Patat. Piet Patat mag zijn patat houden, maar dat drankje ging er na afloop bij Phuket wel in.
Ook op het hoofdpodium weer een leuke presentatie. Toch wel weer lekker om als klederdrachtgroep weer terug te zijn op Vlaggetjesdag !
Volgend jaar weer natuurlijk !
____________________________________________________________

Presentatie 10 (282): ZATERDAG 15 juli 2017
Wat: Haringrock
Waar: Katwijk
Vertrek: 9.30 uur
15 Aangemeld: Joop & Henk, Els, Piet & Rietje, Rinie, Marri, Karel, Tini, Bep, Japke, Plonie, Anneke, Nico & Marja.
****** Het was een mooie, niet al te warme dag. Zo gingen we lekker op pad . Vandaag was er in Katwijk Haring Rock i.p.v. de Visserijdagen.. Op papier zag het er prima uit. Ontvangst met koffie om 10 uur in Brasserie “De Branding”. Maar …. helaas, alleen de schoonmaakploeg was aanwezig. En toen ? Nou lopen maar naar de opening op het Andreasplein. De opening zou toch pas om 11 uur ? Het moest half 11 zijn. Gevolg : wel een burgemeester in vol ornaat, maar geen publiek.
Daar zitten wij niet mee, er was nu Schevenings publiek. Na de opening koffie. Voor de opening probeerden we dat ook al, maar dat lukte niet. Nu hadden we geluk. En eindelijk, na een uur was de ontvangst daar. Er was koffie en broodjes voor ons op het feestterrein. Dan daar maar op af. Heerlijk geluncht in de zon en toen ……… gewoon wat rondlopen en zo. Gezellig druk hier en een prima sfeertje.
Tegen 3 uur togen we weer huiswaarts voor een gezellige nazit in Muzee. Het was weer een heerlijke dag !

Presentatie 11 (283): DONDERDAG 20 juli 2017
Wat: Nationale Klederdrachtendag
Plaats : Schagen
Vertrek uit Scheveningen (Muzee): 08.00 uur
Aanwezig: vanaf 09.00 uur in Verzorgingshuis “De Bron”, Kogerlaan 36 A
Start optocht: 10.30 uur
Aanvangstijd show : 12.30 uur op het Cultuurplein
Chauffeurs : Piet , Joop
8 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Lindsay, Tini, Bep, Japke.
****** Lekker vroeg op en zo heb je een lekkere lange dag. Eenmaal in Schagen kregen we in De Bron een lekker bakje met een evenzo lekkere krentenmik in onze mik. Daarna natuurlijk de traditionele optocht. En lag het nou aan ons of ….… Het was duidelijk minder druk dan andere jaren, maar wel weer heel gezellig. Na de optocht lekker een ijsje gegeten bij Picobello.
Daarna de presentatie op het Cultuurplein, een heerlijk glaasje wijn op de Markt en tenslotte de lunch in Hotel Igesz. Wat hadden we weer een gezellige dag.
In de koetsen lekker terug naar Scheveningen, zodat we weer op tijd, voor de spits, thuis waren.
Als afsluitertje hebben Lindsay, Japke, mijn Henk en ikke bij Flavors gegeten.
Kortom, het was weer een heerlijke dag !

Presentatie 12 (284): WOENSDAG 2 augustus 2017
Wat: 3e Spakenburgse dag
Waar: Spakenburg
Vertrek: 8.00 uur
Aanwezig: 9.30 uur
Aanvangstijd optocht: 10.00 uur
Presentatie: 15.10 uur
Chauffeurs: Joop, Piet, WimH, Nico
15 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Karel, Tini, Bep, Japke, Plonie, Cobie, Ankie, Inie, Nico, WimH, Hanneke
****** Weer vroeg uit de veren en dus ook vroeg op pad. Je merkt dat het vakantietijd is, want het was weer rustig op de weg. In Spakenburg moesten we ons meldden bij scheepswerf Nieuwboer. Hier koffie met koek. Onze aanmelding was niet binnen gekomen, evenals die van Katwijk. Dus voor ons geen bordje bij de optocht, evenals Katwijk. Een ietwat rammelende (nieuwe) organisatie. Verder liep alles wel. Tini, Japke en Plonie werden op een boot gelokt om mee de Zuiderzee op te gaan. Je kunt ze nog zo waarschuwen om niet met vreemde mannen mee te gaan, maar het vlees blijft zwak ! Maar ze hadden een lekker tochtje op het water. Daarna een uitgeklede lunch op de werf (wel OK hoor, maar net even anders dan in de Mandenmaker)
Wij kochten ondertussen een nieuwe rieten hoed voor mij (ik betaalde natuurlijk zelf) . De ouwe begon te rafelen. Naderhand hebben we lekker op een terras gezeten met een lekker glaasje Chardonnay en om 10 over 3 moesten we aan de bak voor een presentatie van 10 minuten.
Na afloop moest er nog een ijsje gegeten worden, maar ik ging met de meiden op weg naar Veenendaal om de hoge hoed te ruilen. Uiteindelijk waren we zo’n beetje allemaal tegelijk weer terug in het Museum voor een gezellige nazit.
Voorlopig geen presentaties buitengaats meer na deze geslaagde dag.
____________________________________________________________

Presentatie 13 (285): DINSDAG 15 augustus 2017
Wat: Onthulling foto’s Local Heroes
Waar: Koppelstokstraat en Menninckstraat
Aanwezig: 13.00 uur en 14.30 uur
5 Aangemeld: Joop, Marri, Piet, Anneke, Cobie.
******Nou lekker hoor, allemaal op tijd aanwezig in de regen. Maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk. Weldra stond er een kar voor heerlijke verse koffie en lekker schepijs. We konden fijn droog staan bij de Action en de ceremonie werd snel afgehandeld en daarna werd het iets droger . Na een tijdje staan en weer staan en nog steeds staan, gingen we naar de tweede locatie, de Menninckstraat. En hier begon het lekker op te klaren en de zon zelfs te schijnen. Dus maar weer een lekker ijsje genomen. Hier werd het ook wat drukker en dus al met al ook gezelliger. Na de ceremonie kregen wij (Cobie, Marri en ikke) een mooi bloemetje voor de moeite. Per slot hebben wij de mensen voor de fotosessie aangekleed.
En zo werd het weer een geslaagde presentatie.
_____________________________________________________________

Presentatie 14 (286): ZATERDAG 19 augustus 2017
Wat: Haags Historisch Festijn
Waar: Rondom het Binnenhof
Vertrek uit Muzee: 10.40 uur
Aanwezig: 11.00 uur bij tramhalte lijn 1, Museum Beelden aan Zee
13 Aangemeld: Joop, Els, Marri, Piet & Rietje, Tini, Bep, Japke, Cobie, Anneke, Plonie, Inie, Rinie.
****** Wij vetrokken op de afgesproken tijd naar de halte van de Touristtram. Maar waar was Tini ? Tijd vergeten ? Die bleek op het leste nipperneutje naar het museum gekomen te zijn en toen waren wij net de hoek om. We troffen elkaar gelukkig weer op het Binnenhof. Daar heb ik ons aangemeld en dat was alles .
Dus na verloop van tijd en een hoop geleuter van historische BNrs zijn we zelf maar om een bakje met een tosti gegaan op de Plaats.
Toen op naar de Prinsessenverkiezing in de Paleistuin. Wij hadden Japke als troef bij ons.
Helaas, ze viel buiten de prijzen ! Onderweg werden we natuurlijk volop gefotografeerd. Ook hier werd weer overvloedig georeerd, een geschiedenisles voor wie wilde en vooral ook voor wie niet wilde (arme kindertjes).
Uiteindelijk begaven wij ons naar de Lange Vijverberg, waar wij, eerlijk is eerlijk, de show stalen. We zitten nu op menig fototoestel ! En toen maar weer op naar de Touristtram voor de retourrit naar Muzee.
In het Muzee even bijkomen met een glaasje en toen op naar Riet en Wim Buis voor hun Housewarming op de Treilerweg 4. Hier konden we onze kelen smeren en onze bukjes vullen. En erlijk is erlijk, d’r was gien nein te kôp !
Wat hadden we weer een heerlijk dag !
____________________________________________________________

Presentatie 15 (287): ZATERDAG 2 september 2017
Wat: Nationale Dag van de Klederdracht
Waar: Rondom museum “Het Oude Raadhuis” in Urk
Vertrek: (reistijd 1.45 uur) 7.30 uur
Aanwezig: 9.30 uur
Aanvang presentaties:
15 Aangemeld: Joop, Barbara & Mink, Els, Rinie, Anneke, Inie, Ankie, Marri, Plonie, Lindsay, Japke, Tini, Nel Taal & Herman
De roden willen overnachten in hotel Dorhout Mees in Biddinghuizen en met 12 zijn er 3 auto’s vol ! De chauffeurs zijn onderstreept en het hotel is besproken voor € 32,- p.p.(inclusief ontbijt) !
******
Natuurlijk eerst naar Urk. Het werd weer het verhaal van de 10 kleine nikkertjes. Er viel steeds weer iemand af, zodat we uiteindelijk met dit aantal overbleven. Moet gezegd een zeer aangenaam gezelschap om mee op pad te gaan!
Nou en Urk weet van uitpakken en gasten ontvangen !!!
Eerst ontvangen met koffie en cake
Vervolgens onze presentatie
Een lekkere lunch op de “Zuiderzee”, waarmee we tegelijkertijd een tochtje over de Zuiderzee gemaakt hebben.
Een rondleiding door het oude Urk, een zgn. stegentocht met aan het eind even bijkomen in de Botterschuur voor een drankje. Alleen dat drankje werd niet geschonken helaas.
Als klap op de vuurpijl was er de parade, een optocht door Urk met uitleg en aan het eind de groepsfoto (wat wel heeeeel lang duurde)
Tot slot een presentje (Urkertas met handdoek, die wij op Kreta als strandtas gebruikt hebben !)
Ja en toen was het feest afgelopen. Op naar huis, maar voor de happy few niet natuurlijk. Op naar Biddinghuizen ……………………… En hier troffen we een schitterend hotel (na en zeer saaie en lange weg) met grote kamers/suites en de volgende ochtend dat lekkere ontbijt. Maar na aankomst eerst lekker borrelen buiten en daarna een lekker dinertje.
De volgende ochtend gelaafd en heerlijk uitgerust terug naar Scheveningen !
We hebben (een) fantastische dag(en) gehad, voor herhaling vatbaar.
Samen met de Koning en Koningin op de foto !
_________________________________________________________

Show 16 (288): ZATERDAG 14 oktober 2017
Wat: Kunst & Kitsch markt
Waar: Muzee Scheveningen
Aanwezig: Tussen 11.00 uur en 15.00 uur
18 Aangemeld: Joop, Marri, Bep, Riet & Wim, Nel, Piet & Rietje, Japke, Marja, Wim & Cobie, Rinie, Ankie, Barbara, Anneke, Plonie, Hanneke
****** Helaas 2 zieken: Inie en Tini en later ook Cobie. Die werd zo beroerd dat ze in het ziekenhuis terecht kwam, maar gelukkig liep alles met een sisser af.
Wij stonden braaf paraat op deze taxatiedag. Hier en daar werd er ook door ons het een en ander ter taxatie aangeboden en zowaar alle sieraden die de meisjes droegen, vielen helemaal niet tegen !!!
Het blijkt dat we voortaan beter bodyguards kunnen meenemen.
Ik zeg maar zo: ….. een leuke bodyguard op z’n tijd brengt pret en vrolijkheid !
We hebben verder alleen maar wat rondgelopen en gezeten in dracht.
Zo werd dit een ontspannen presentatie voor ons.
____________________________________________________________

Presentatie 17 (289): VRIJDAG 10 november 2017
Wat: Opening bibliotheek Scheveningen
Waar: Scheveningseweg 333, Schev.
Aanwezig: 15.30 uur
Showtje: 15.45 uur
13 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Ankie, Inie, Barbara, Anneke, Marri, Tini, Plonie, Karel, Mink
****** Gezellig metzuallu een middagje naar de Bieb. Veel volk binnen en een lekker sfeertje. We hadden slechts 15 minuten om ons te presenteren, maar het ging gesmeerd. Omdat de wethouder verstek liet gaan, werd de opening verricht door de architect. Wij deden ons inmiddels te goed aan een glaasje en een hapje.
Voldaan keerden we weer museumwaarts voor de broodnodige evaluatie
____________________________________________________________

Presentatie 18 (290): VRIJDAG 24 november 2017
Wat: onthulling, ingebruikneming van de “Scheveningse Trappen”
Waar: Seinpostduin/Gevers Deijnootweg, Schev.
Vertrek uit Muzee: 15.15 uur
Presentatie: 15.30 uur
15 Aangemeld: Joop, Els, Piet & Rietje, Nico, Marri, Inie, WimB, Bep, Cobie, Barbara, Japke, Ankie, Lydia, Anneke
****** Het was weer een gezellige happening. Eerst lopend vanuit Muzee naar de Scheveningse Trappen: trappen op en later weer trappen af. Ze zijn mooi geworden en vooral de naam op de bovenste en onderste trede.
Leuk praatje door de wethouder en na afloop (nog leuker) de nazit(sta) in het Badhotel. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Voor het laatst zo’n 40 jaar geleden hier geweest en vandaag weer, maar ……… niets veranderd ! En natuurlijk ontbrak ook deze keer onze hof-journaliste Marleen niet.
Moet gezegd, weer een leuk filmpje geworden !
En alsof de nazit nog niet voldoende was, deden we dat nog even dunnetjes over bij Len en Henri. Ja, hadden ze maar niet zo dichtbij moeten wonen !
Super gastvrij ontvangen, erg gezellig.
……….En dan hoor ik de een tegen de ander zeggen:
“Lekker hè, en gratis ! Wil je d’r nog één ?”
En zo werd het weer ontzettend gezellig !
____________________________________________________________

Presentatie 19 (291): ZATERDAG 2 december 2017
Wat: Uitreiking publieksprijs
Waar: Kops, Keizerstraat 71 C , Schev.
Vertrek uit Muzee: 15.30 uur
Presentatie: 16.00 uur
7 Aangemeld: Joop, Els, Piet (om deze 3 was gevraagd), Marri, Lindsay, Inie,
******
We waren dus met een klein ploegje in dracht, maar wel een heel gezellig groepje. Natuurlijk hadden we nog morele steun van meer Vrienden. Het was een gezellige aangelegenheid, waarbij we ook nog de nodige kunst konden opsnuiven !
Uiteindelijk kon ik een ontzettend leuke en verdiende (naar mijn bescheiden mening) 1e prijs bekend maken: een naar binnen wandelende kat !
Daarna een glaasje met een hapje een dank-je-wel-kaars en weer terug naar huis.
Nog 1 presentatie te gaan: Scheveningen Light Walk !
____________________________________________________________

Presentatie 20 (292): ZATERDAG 9 december 2017
Wat: Scheveningen Light Walk
Waar: Keizerstraat
Aanwezig: vanaf 17.30 uur in de Keizerstraat
15 Flaneerders Aangemeld: Joop, Cobie, Anneke, Plonie, Piet, Marri, Japke, Barbara, Bep, Hanneke, Els & Rinus, Henk, Lindsay, Karel
Boetsters aangemeld: 0 !!!!!!!!
******
Lekker thuis aangekleed en gaan met die banaan. Het was weer onwijs gezellig, maar koud, koud, koud ………………. Eerst wat heen en weer gelopen.
Lekker bij het YMCA aan de warme chocolademelk en een lekker Schollekopje.
Uiteindelijk stonden we gezellig te stempelen tot over elven !!!
Nogmaals erg koud, maar wel heel leuk, vooral alle leuke positieve reacties van de lopers op onze uitdossing. Wij hebben in ieder geval genoten !
En zo was dit de laatste presentatie van 2017.
Wij hebben het weer ont-zet-tend leuk gevonden, dus 2018, kom maar op !

Logboek 2014

Show-Logboek 2014

Weer een jaar waarin we shows en presentaties van de Scheveningse dracht gegeven hebben.
Welkom 2014 !

Presentatie 1 (221) op donderdag 2 januari 2014 in het Atrium van het stadhuis van Den Haag, met 17 TOPmodellen: Ankie, Cobie & Wim, Anneke, Piet & Rietje, Cobi, Andrea, Riet, Rinie, Plonie, Tini, Japke, Marja & Nico, Henk & ikke (uw voorzitter).
Na het grandioze feest van de Landing kreeg Aus Gredanus deze avond op de nieuwjaarsreceptie de Haagse Pluim uitgereikt. Een pluim, die hij overigens met een zwierige zwaai tegen de vlakte smeet, waarop de pluim van z’n sokkeltje afbrak. Wij, evenals de Franse en Engelse soldaten vormden de entourage bij dit evenement. Menig fototoestel maakte overuren. Hoe vaak we niet op de foto gezet zijn ! De wijn vloeide in overvloed en de hapjes waren niet aan te slepen: er was gien nein te koop ! Wij lieten ons lekker gaan op de muziek van een gave band en zo deden mijn Henk en ikzelf ook nog wat aan de homo-emancipatie, door als 2 hooggehoede mannen te gaan dansen (en weer klikten de camera’s). Het was een zeer geslaagde avond met een hoog Scheveningen-promo-gehalte. Bij het uitrijden van de parkeergarage (die ik trouwens aan het begin van de avond eerst niet kon vinden) hadden we weer hetzelfde gezeur als verleden jaar. Ik moest eerst het inrijkaartje erin stoppen voor de uitrijkaart erin kon. Ja en dat was ik weer vergeten. Enfin, even op de hulpknop en meneer vertelde mij weer precies hoe die erin moest. Na afloop omkleden in Muzee, en zo over half 12 waren we weer thuis.
De kop is er af, de eerste presentatie is geweest.

Presentatie 2 (222) op zaterdag 8 februari 2014 tijdens een Rondje 200 Jaar Koninkrijk door Sjors & Co met 26 TOPmodellen: Marri, Ankie, Cobie & Wim, Els, Anneke, Piet & Rietje, Nel, Cobi, Karel, Lindsay, Lydia, Wim & Riet, Gerrit, Barbara, Andrea, Marja & Nico, Plonie, Rinie, Tini, Japke (en Henny, Kees & Kees, Ina, Martin & Els, Martin & Wouter, Corine & Ronald, Corrie, & Rob, Karel & Dineke, Jetje).
Om 12 uur in Muzee. En ja hoor, lekker druk. Joop kun jij even ….., Joop wil jij even .,…., Joop heb jij even …., enz. enz. enz. Ja hoor, kom maar op. Per slot ben ik de kalmte zelf. Ja toch, niettan ?!?!?!?
Hoe dan ook, uiteindelijk waren we om 13 uur allemaal klaar om de bus in te gaan.
Daar ging ie dan.
Eerst naar Plein 1813 waar we 3 ere-rondjes met de bus om het monument maakten.
En daar stond koning Willem I. Vreemd dat hij ook z’n scepter bij zich had, of was het een rol peperemunt, of was het zijn …..? In ieder geval kwam hij er recht voor uit. Voor je kijken, bus in en naar de paleistuin. Hier werd door Prins Bernhard een defilé afgenomen. Wij met z´n allen op de foto
en daarna te voet verder naar het Gouden Hooft (uit 1423) voor een glaasje bubbels, altijd lekker en je kon de boel er gelijk weer uit gooien tijdens de plaspauze hier. Via de Kettingstraat, waar het appartementencomplex van Prins Hendrik was en door naar het Binnenhof, waar koning Lodewijk Napoleon uitgejouwd werd (de arme ziel). De bus weer in en terug naar het museum voor de afscheidsborrel .
We hebben veel gelachen. Ach dat kan ook niet anders met zo veel gezellige mensen bij elkaar. !

Show 3 (223) op zaterdagmiddag 22 maart 2014 in WZC De Duinrand, Nolensstraat 2, Katwijk aan Zee met 16 TOPmodellen: Nel, Piet & Rietje, Barbara, Anneke, Plonie, Nico, Cobie & Wim, Japke, Rinie, Riet & Wim, Tini, Henk & ikke (uw voorzitter).
En zo gingen we deze keer naar Katwijk. Een verzoek om samen een show te doen. Inmiddels had ik al een paar keer gemaild met de vraag : hoe gaan we het doen? Het bleef lekker vaag allemaal. Uiteindelijk liep het gesmeerd en waren wij voor de pauze aan de beurt, zodat we lekker vroeg weer thuis waren. Op de heenweg hebben we even vast gestaan bij de afslag naar Katwijk, dit i.v.m. de Nucleaire Top. Al met al een vlotlopende gesmeerde middag. Alleen, het publiek reageerde wat lauwtjes op alles. Maar ja, wie daar op let is een kniesoor.

Show 4 (224) op woensdagmiddag 26 maart 2014 in WZC Landscheiding, Isabellaland 150, DH met 16 TOPmodellen: Wim & Riet, Barbara, Piet & Rietje, Lindsay, Rinie, Japke, Lydia, Andrea, Cobie, Anneke, Henk & ikke (uw voorzitter).
Het liep bijna gesmeerd, maar waar bleef Japke ?? Nou, gewoon thuis, want ze dacht dat ze nog alle tijd van de wereld had. Niet dus. Sorry, even een zuur gezicht (van mij dus) en we konden alsnog gaan.
Eenmaal aangekomen kwamen Riet, Lydia en Wim uit Zoetermeer ook aan. Maar wat was er met de jas van Wim gebeurd, of met Wim zelf ? Niets, Riet had gewoon een veel te klein jasje meegenomen. Wim zag eruit of hij de jas van z’n kleine broertje aan had. Verder was alles in orde en verliep de show prima. Leuk publiek dat reageerde en met vragen kwam. De catering was wat netig. Maar ja, je kunt niet alles hebben, toch ?
Al met al een geslaagde middag.

Presentatie 5 (225) op zaterdagmiddag 29 maart 2014 op het Prins Willemplein op Scheveningen, ter gelegenheid van de onthulling van een nieuw straatnaambordje en het vernieuwde plein, met 15 TOPmodellen: Marri, Ankie, Cobie & Wim, Els, Anneke, Wim & Riet, Piet & Rietje, Cobi, Karel & Ina, Rinie, Mink & Barbara, Plonie, Tini, Andrea, Japke, Laura, Noa, Mieke (3kleindochters van Piet & Roetje), Lydia en Mendy van Veen (directeur stadsdeelkantoor).
En Henk & ikke (uw voorzitter) dus niet. Wij hadden een crematie van onze tante Rie in Driehuis-Westerveld.
Dus greep Marri haar kans om de presentatie te doen. Het moet goed gegaan zijn, want de reacties zijn lovend. Daar had ik ook wel op gerekend. Altijd fijn dat je zeker weet dat iemand je kan vervangen. Per slot is niemand onvervangbaar. Het was een zeer geslaagde middag.

Het enige probleem was dat de reddingsloep waarop de Prins van Oranje aan zou komen de Keizerstraat niet uit kon, zodat de Prins en zijn gevolg ridder te voet werden.
Er werd gezongen, gedronken en gegeten, dus had iedereen het naar zijn zin !

Show 6 (226) op maandagavond 7 april 2014 in Verpleeghuis Mariahoeve, Hofzichtlaan 115, DH met 16 TOPmodellen: Andrea, Japke, Piet & Rietje, WimH, Nel, Anneke, Lindsay, Rinie, Marri, Plonie, Els, RietB, Ankie, Henk & ikke (uw voorzitter).
Deze keer wonder boven wonder geen jammerende meisjes met: “mijn sjaaltje is weg, mijn schort hangt er niet meer”, enz. Alles heel relaxed, heerlijk .
En zo gingen we dan ook heerlijk ontspannen op weg, heerlijk wat kletsen in de auto met mijn Henk, Ankie en Marri. Ja mis ! Op de Landscheidingsweg verkeerd afgeslagen. Maar goed, geen probleem, want we komen er toch wel.
Alles op tijd en heerlijk ontspannen omgekleed. Even een nieuwsgierige bewoner erbij (was de weg kwijt) en toen aan de bak. Een volle bak deze keer, maar toch, een iet wat traag tot niet reagerend publiek, zodat ik met een uitgedroogde strot alles aan elkaar stond te praten. Natuurlijk ging het goed en waren we lekker vroeg klaar, zodat we om half 10 al weer voor het werkoverleg in het museum waren. De dozen MERCI gingen er in als koek, evenals de worst en kaas.
Het was weer een heerlijke avond !

Presentatie 7 (227) op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) als entourage bij De Naald op Scheveningen bij een historische fietsroute van de ANWB (Van Hof tot Damroute) met 6 TOPmodellen: Piet & Rietje, Cobi, Marri, Henk en ikke (uw voorzitter)
Eerst effe een bakje bij ons thuis. Oké en toen op weg naar de Naald: uitgestorven ! en koud ! Ach, een kniesoor die daar op let, niettan. Aan de ene kant hadden we minder last van de wind. Dat leverde wel een heel bijzondere foto op !

Uiteindelijk kwamen de fietsers er aan werd het toch nog gezellig, maar het bleef koud ! Om half 12 hielden we het wel voor gezien en doken we ergens naar binnen om een lekker warm bakje.
Het was koud maar weer een leuke ervaring !

Presentatie 8 (228) op vrijdag 30 mei 2014 in Nunspeet (Eibertjesdag) met 15 TOPmodellen: Piet & Rietje, Cobie & Wim, Marja & Nico, Wim & Riet, Lindsay, Rinie, Plonie, Marri, Anneke, Japke en Lydia en 3 extra modellen: Marise, Nick en
Esmee.
Marri deed de presentatie. Naar ik begreep moest ze te snel weer van het podium af, maar werd het een prima dag. Ik kan er dus heel goed niet zijn, want Marri is een goede vervangster. Zo zie je maar: niemand is onmisbaar. Jongens bedankt voor deze dag, trots op jullie !

Show 9 (229) op donderdag 5 juni 2014 in WZC Moerwijk in de Twickelstraat 120, DH, met 14 TOPmodellen: Andrea, Rietje & Piet, Cobie, Karel, Nel, Anneke, Plonie, Japke, Marri, Rinie, Lydia, Els en ikke (uw voorzitter).
Piet leidde ons via een prachtige route langs de Laak (eerst even langs een alcoholfuik) naar de locatie. Hier werden we prima ontvangen met koffie en koek. In de pauze een heerlijk amandelbroodje en na afloop nog een glaasje toe + een reep Toblerone. Zo, waar vind je dat ?
Na de toeristische route dus lekker beginnen. Het liep allemaal gesmeerd hier en zowaar niets vergeten, alles was er. Zouden we het dan toch gaan leren ?
Na de show gelijk even een afspraak gemaakt voor Memories in het najaar. Ja, je moet het ijzer smeden als het heet is, toch ?
Natuurlijk vergaten we het werkoverleg na afloop in Muzee niet.
Het was weer een heerlijke avond, ontzettend fijn !

Presentatie 10 (230) op zaterdag 14 juni in Apeldoorn tijdens de Historisch Defilé t.g.v. 200 jaar Koninkrijk. We gingen met 9 TOPmodellen: Marri, Nel, Japke, Piet & Rietje, Lindsay, Plonie, Henk & ikke (uw voorzitter) en 8 Aspirant-modellen: Anneke & Bert v/d Laar, Ankie Smit, Cobie & Nico de Jong, Joyce Groenewoud, Nel Taal & Herman.
Het begin van een heel lang weekend: om half 6 op ! Kwart over 7 Marri oppikken en bij Muzee elkaar ontmoeten en op weg naar Apeldoorn. In de koningsschool werden we ontvangen en uiteindelijk door een nostalgische bus verder gebracht naar een weide bij het Paleis. Om 13 uur dan de start van het Grand Defilé. De prinsessen Beatrix en Margriet en de Prof. Meester zaten op de tribune om al het moois voorbij te zien trekken.

Nou ja, thuis terugkijkend naar de opname, zag het er hier en daar wat rommelig uit. Men had bv. zo gedacht dat wij helemaal in stijl (1813) zouden meelopen met een boerenkar (i.p.v. een nettenwagen), getrokken door een stel kerels in middeleeuwse kledij (i.p.v. paarden, geleid door Van Duijne). Niet getreurd en gezeurd en gewoon doen dan maar. Het werd een gezellige, maar flinke tocht
(6 km). Voor Nel kwam er een mooie plek op de bok. Tot slot eindigden we op het terras op de binnenplaats van paleis Het Loo met een alcoholische versnapering. Het was weer een mooie presentatie van Scheveningen in Apeldoorn en dat op Vlaggetjesdag !

Presentaties 11 (231) op woensdag 23 juli 2014 in Spakenburg tijdens de 1e Spakenburgse Dag. Met 16 TOPmodellen waren we present: Andrea, Ankie, Els, Piet & Rietje, Barbara & Mink, Japke, Marja & Nico, Lindsay, Tini, Anneke, Plonie, Henk & ikke (uw voorzitter).
Het zou vandaag weer tropisch warm worden. Piet, Mink, Nico, Lindsay en ikke hadden de wagens volgeladen met ……. topmodellen dus en vertrokken zo rond half 8. Alles (?) ging lekker voorspoedig. In Spakenburg lekker vroeg gearriveerd en alle tijd voor een bakje. Hé, daar is Japke, nog zonder ijzer ? Maakt niet uit, zet ik zo even op……….ijzer vergeten ? Ja, jammer dan, niets aan te doen, ja toch ? O, de ouders van Lindsay kwamen het brengen ? Ontzettend lief, want ze waren al bij Boskoop toen ze gebeld werden. Met de optocht dan maar zonder Japke. Eenmaal terug in de Mandenmaker (airco) bij een fris biertje kwamen de engelen uit Scheveningen. Wat een toestand zeg, dat ijzer op de auto laten staan. WAT ….. OP DE AUTO LATEN STAAN ???
WIE, JAPKE ?!?!?! DAT MEEN JE NIET ! Daar wist ik niks van, heeft ze me niet verteld. Ja, ik was dus de enige, iedereen wist het al ! Gebeurd is gebeurd en alles is weer goed gekomen, zodat Japke goedgemutst kon meedoen. Na onze presentatie (14 uur) zijn we vertrokken naar Schagen, zodat we op daar op TV konden zien hoe de vliegtuigen aankwamen op het vliegveld van Eindhoven met de lichamen van het neergeschoten vliegtuig. Het vliegtuig dat op donderdag 17 juli werd neergeschoten boven de Oekraïne. Zeer emotioneel .
Daarna toch weer op het terras gezeten met elkaar. Als je de ellende van deze misdadige ramp ziet, dan besef je des te meer dat we het leven en de vriendschap moeten vieren. Het kan zo maar afgelopen zijn. De avond werd afgesloten met een heerlijk diner in ons Slothotel Igesz. Ik moet bekennen dat onze kamer heerlijk airco had, zodat wij best lekker geslapen hebben.
Presentatie 12 (232) op donderdag 24 juli 2014 op de klederdrachtendag in Schagen met 14 TOPmodellen: Andrea, Ankie, Els, Piet & Rietje, Barbara & Mink, Japke, Lindsay, Tini, Anneke, Plonie, Henk & ikke (uw voorzitter).

Na een heerlijk ontbijtje in ons hotel, afrekenen, bagage inladen en op naar De Bron voor een bakje (hadden we nog trek ?) en de aanmelding. En daarna ook hier de optocht. Hier altijd met paard en wagens.
Leuk om te zien en ook vandaag weer erg warm, vooral als je af en toe (en dat gebeurde nog al eens) moest stilstaan. Veel publiek hier altijd en volop commentaar op m’n “strakke” pijpje. Behalve m’n strakke pijpje, voor deze keer (net als gisteren) geen jas aan en hoge hoed op, maar in hemdsmouwen en een strooien hoed. Deze keer stonden we op het Cultuurplein, voor ons hotel. Na afloop de gezamenlijke maaltijd. Ook hier heeft de bezuiniging toegeslagen. Maar al met al was ook dit een hete, geslaagde dag waarop Lindsay haar vrouwtje stond.
Els ging voor het eerst een nachtje van huis met de Vrienden mee en die lust er nu ook wel pap van !
Maar ….. aan alles komt een eind en rond half 4 gingen we weer naar huis. Ging lekker snel, zodat we tegen 5 uur de meisjes voor de deur afgeleverd hebben bij hun Kezen.

Show 13(233) op zaterdag 9 augustus op de Oogstdag in het Boerderijmuseum in Oldebroek met 14 Topmodellen: Mink & Barbara, Cobie & Wim, Marri, Els, Ankie, Lindsay, Andrea, Anneke, Nel, Plonie, Henk & ikke (uw voorzitter).
Heerlijk lekker vroeg uit de veren en op rustige wegen zoevend naar Oldebroek. Waar zouden we zijn zonder Tom-Tom ? We werden hartelijk ontvangen met koffie en cake en mijn oog viel direct op een schoteltje bij de plee, met het bordje 50 cent. Dat was iets minder. Maar wij hebben gewoon lekker wild geplast (op een WC natuurlijk). Er was van alles te beleven. Uiteraard het museum zelf. Het zag er leuk en mooi uit. Er waren paarden- en koeienwedstrijden. Wat er gejureerd werd, weet ik niet precies, maar er werd op elk detail gelet. Natuurlijk moest je ook goed op het gras letten, anders zat je met een bruin/groene onderrand aan je rok of broek.
Er was ook van alles te koop, zoals bijzonder smakelijke spekpannenkoeken en
heerlijke boerenkaas en ga zo maar door. Kortom, wij hebben ons prima vermaakt. Niet te vergeten het Shantykoor, dat zeker wel een uur gezongen heeft en wij met hunnie.
Ja en dan het hoogtepunt van de dag: onze show, met als speciale act De Gevallen Scheveningse. Plonie wilde te snel, te vlug het podium op en vergat haar rok goed op te tillen en ……………………………….. jawel hoor, daar ging ze dan.
Ze probeerde nog met gratie (en dat is een hele kunst) overeind te komen, maar dat lukte niet helemaal, omdat ze nu haar rok wel heel duidelijk omhoog trok ! Uiteindelijk liep alles met een sisser af (hoewel, de microfoon stond nog steeds open). Gelukkig vielen er geen gewonden en konden we later gezond en wel huiswaarts keren. Het was een geslaagde dag en dat was het !

Presentatie 14 (234) op dinsdag 16 september 2014 en dus Prinsjesdag, dus in Den Haag met 14 van onze TOPmodellen: Andrea, Piet & Rietje, Nico & Marja, Nel, Marri, Barbara, Rinie, Tini, Japke, Karel, Henk en ikke (uw voorzitter dus) + aanhang + vissersvrouwenkoor, zodat we met zo’n 46 mensen waren.
Verzamelen en aankleden in Muzee en dan in de gereedstaande bus die ons afleverde bij het Provinciehuis. Eerst op de groepsfoto en dan lekker aan de koffie met een lekker klef koffiebroodje. Nog even plassen en dan in de benen en lopen naar het Malieveld. Daar voegden de mannen met of zonder instrument zich bij ons, liepen voor ons uit en zo gingen we naar de Korte Vijverberg.
Zo gezellig weer, ontzettend fijn !
Leuke plek bij Staphorster mannetjes en vrouwtjes die met hun meester een dagje den Haag deden in klederdracht.
En er kwam van alles langs op, of getrokken door een paard, maar weer ontzettend leuk allemaal.

Na afloop lekker achter de stoet aan (wel opletteen voor de paardedrollen natuurlijk) en op naar de lunch ! Nou niet direct, maar eerst effe een stukje omlopen. Daar krijg je meer trek van.
Uiteindelijk bracht de bus ons ook weer terug aar Muzee.
Het was weer een ontzettend gezellige Royale dag !
Show 15 (235) op donderdag 18 september 2014 in Verpleeghuis Dorestad in de Passiestraat in Den Haag met 14 TOPmodellen: Marri, Rietje & Piet, Barbara & Mink, Nel, Lindsay, Marja, Wim & Riet, Ankie, Lydia, Henk & ikke (uw voorzitter dus).
Gewoon weer lekker op tijd in Muzee, behalve voor Mink, Piet, Henk & ikke. Wij waren om half 6 al in Muzee om op de foto te gaan voor de Scheveningse kalender. Dick Teske (leuke, sympathieke fotograaf) nam natuurlijk de foto Opgelet, geen jenever, maar water !
OK, allemaal klaar en daar gingen we weer. Dit was niet zo maar een verpleeghuis, maar een psychiatrisch verpleeghuis. Iets lastiger speaken, maar dan komt 42 jaar onderwijservaring toch wel lekker van pas. Samen hebben we er een geslaagde show van gemaakt.
Natuurlijk na afloop weer lekker werkoverleg op de plaats van Muzee op deze ontzettend fijne nazomeravond !

FOTOSHOOT op zaterdag 19 september 2014 in Muzee met 20 TOPmodellen: Nel, Andrea, Marri, Nico & Marja, Japke, Tini, Gerrit, Els, Barbara &Mink, Ankie, Lindsay, Piet & Rietje, Lydia, Riet & Wim, Henk & ikke (uw voorzitter dus).
Nia Palli was onze fotograaf. Een ontzettend relaxte vrouw. Het moeten zeker mooie, maar ook leuke en gekke foto´s worden. Een topdag.
Langzamerhand zak ik enigszins door m´n hoeven. Het was me het weekje wel. Morgen ons eerste optreden met MEMORIES. Spannend !!!!

Show 16(126) op maandag 29 september 2014 in WZC Duinhage op de Savornin Lohmanlaan, DH met 19 TOPmodellen: Marri, Japke, Riet & Wim, Lydia, Nel, Ankie, Barbara & Mink, Piet & Rietje, Anneke, Lindsay, Plonie, Rinie, Els, Cobie, Henk & ikke (uw voorzitter dus).
Een volle bak, het lijken de 3 dolle dwaze dagen wel. Maar heerlijk zoveel Vrienden.
We waren er binnen een scheet en 3 knikkers. Ja, wat wil je als het op een steenworp afstand is. Lekker relaxt omkleden, wachten op koffie en gaan met die banaan. Hartstikke leuk publiek en ook hier een volle bak, ruim 70 mensen. Als het zo door gaat, kunnen we binnenkort makkelijk Carré vol krijgen. Maar ja, wat wil je ook met zoveel topmodellen ! Het liep dan ook weer gesmeerd. Na afloop kregen we 2 doosjes Merci, die natuurlijk tijdens ons werkoverleg op gingen.
Show 17(127) op zaterdag 25 oktober 2014 in Muzee Scheveningen voor de jarige Genealogische Vereniging Scheveningen, met 17 TOPmodellen: Marri, Marja & Nico, Nel, Mink & Barbara, Wim & Riet, Lydia, Els, Anneke, Tini, Rinie, Ankie, Plonie & ikke (uw voorzitter dus).
Heerlijk in het museum blijven, dus heerlijk ontspannen. De trouwzaal zat vol met leden van de Genealogische club. Wel het hol van de leeuw hoor ! Maar leuk publiek, dat ook nog hier en daar aanvullingen gaf. Enthousiaste mensen die er van genoten en wij dus ook.
Jammer dat Martin Spaans, de voorzitter van de Gynaecologenclub (zoals ik altijd zeg) de hanger voor de beugeltas aan Paul liet zien, die hem direct inpikte. Jammer, nu maar hopen dat dit te zien zal zijn voor de bezoekers. Bij ons was hij natuurlijk te zien geweest bij de shows ! Maar ja, dat is Paul, die daarna nog zo’n tactische opmerking plaatste (nog effe en hij verlangt mijn onderbroek ook nog, de .u. !)
Maar goed wij zijn niet kapot te krijgen. Wij gaan gewoon vrolijk verder !

Show 18(128) op vrijdag 31 oktober 2014 in Buurthuis De Wiekslag aan de Molenbrink, DH, met 13 TOPmodellen: Marri, Marja, Karel, Mink & Barbara, Els, Lydia, Japke, Wim & Riet, Rinie, Ankie & ikke (uw voorzitter dus).
Elke keer weer een heel gedoe eer iedereen spic & span eindelijk van de zolder naar beneden kan. En meestal ben ik dan als laatste beneden, zo ook deze keer !
Als laatste weg …, Tom-Tomsnoertje lag thuis, dus zonder op pad. Natuurlijk vonden we De Wiekslag. Daar zat de zaal vol met wijkbewoners. En ook hier leuk, enthousiast publiek. In de pauze nog een wijntje. Lekker toch ! Na afloop in het museum weer even werkoverleg onder het genot van een lekker bakje koffie.
Presentatie 19(129) op zaterdag 29 november in de Oude Kerk aan de Keizerstraat op Scheveningen, t.g.v. de presentatie van het 2e deel van de Geschiedenis van Scheveningen, met een hoop TOPmodellen: Marri, Barbara & Mink, Wim & Cobie, Nel, Piet & Rietje, Rinie, Plonie, Japke, Lindsay, Anneke, Marja en ikke (uw voorzitter dus).
Om half 5 de presentatie, maar om 3 uur al in de kerk om Gitta van de boekwinkel aan te kleden (zij ging in de kerk met een stand staan) Veel kerels moeten uren wachten om een vrouw uit te kleden, maar ik wacht om een vrouw aan te kleden ! Uiteindelijk was ze er tegen 4 uur. Maar alles kwam goed. Mooi op tijd de kerk in en zitten maar. Wat een aardige presentatie zou moeten zijn, ging ruim een uur duren ! Ieder auteur moest z’n zegje doen. En dan moest er nog gezongen worden …….. er kwam geen eind aan ! Maar uiteindelijk werd het toch nog gezellig met het schenken van een glaasje.
Het was een volle bak en dus lekker druk (gratis drank !!!)
Na afloop iedereen weer voldaan huiswaarts.
En zo sloten we 2014 af.

Een druk jaar voor ons, maar natuurlijk een gezellig jaar, niet in het minst door ons feestweekend !